Böcker om choklad

Choklad är mer än något gott, det är en hobby. Choklad är en livsstil. Tycker du precis som jag att choklad är livets krydda, så vill du säkert lära dig mer och fördjupa dina kunskaper om chokladens magiska värld. I den här artikeln tänkte jag därför skriva om tre böcker som skrivits av andra chokladälskare författare. De har samlat sin kunskap om choklad i ett antal texter som är perfekt läsning för dig som vill veta mer om choklad. Här vill jag ge dig lästips som kan hjälpa dig att närmare chokladens hemlighet.

Glad i choklad

Den första boken som jag hade tänkt att tipsa om är Glad i choklad. Det här är boken för dig som vill lära dig historien och hemligheten bakom chokladen du äter. Det här är en text som med ett härligt språk tar med dig ut i världen. Du får resa jorden runt och träffa kakaoodlarna, de som faktiskt ser till att det finns kakao att göra choklad med. I den här boken får du alltså en inblick i människorna bakom kakao. Det är bland annat Sackeus som berättar om sina erfarenheter. Och han kan choklad. Sackeus var den som var först att få Fairtrade-certifiering i vårt avlånga land. Och han berättar om varför Fairtrade är så viktigt. Det är nämligen denna märkning som ser till att kakaobönderna får rimlig lön för sitt arbete – så att de kan leva bra liv. Glad i choklad innehåller fängslande berättelser som ger läsaren en tankeställare. Som om inte det vore nog så bjuder Agnes, Fredrika, Tomas och Sofia på sina bästa baktips med choklad.

Glad i choklad

Chokladmakarens handbok

I boken Chokladmakarens handbok bjuder författaren Gustaf Mabrouk på sina bästa tips för att göra god choklad. Söker du efter chokladens hemlighet så är det här rätt bok för dig. Skribenten tar dig nämligen med på en spännande resa från kakaoplantan till kakao till färdig choklad – till nästa steg: vad kan man skapa med choklad? Gustaf Mabrouk brinner verkligen för choklad. Redan som 19-åring vann han svenska mästerskapen i konditori och är sedan dess erkänd som en av Sveriges allra främsta experter på bakverk och choklad.

Chokladmakarens handbok

Förutom att skriva böcker arbetar Mabrouk även om kursledare samtidigt som han har en chokladverkstad och medverkar i Go kväll på SVT. I den här boken får du äntligen chansen att ta del av hans enorma kunskap om kakao. Författaren bjuder dessutom på sina bästa chokladrecept. Spännande och innovativa sätt att använda choklad för att skapa bakverk som garanterat kommer att göra succé nästa gång du har vännerna över på besök.

Choklad, praliner och andra godsaker

För den som bara vill veta mer om chokladens söta sida, om choklad färdig att avnjutas, rekommenderar jag boken Choklad, praliner och andra godsaker. Vill du läsa en bok som verkligen får det att vattnas i munnen, så är det här rätt val. Här är det kakao i form av praliner, kakor, desserter med mera som står i fokus. Boken har skrivits av författarinnan Eliq Maranik och hon fattar att en efterrätt är till både för ögat och munnen. Här får du en mängd olika texter på svenska med recept som passar perfekt både för Instagram och tillfällen då du vill bjuda på något riktigt gott med choklad.

 

 

Inlagd i: Blogg