Chokladmassage – Vad är det?

Att få massage är underbart och kan vara skönt att få någon gång då och då. Massage har funnits som ett sätt att behandla kroppen sedan långt tillbaka i tiden. Mycket tack vare att det var många bra hälsosamma effekter, men framför allt för välbehagets skull. Det finns till och med i vissa kulturer där massage har en stor betydelse och hör till deras traditioner.

Numera har massage utvecklats och det går att få allt från en klassisk massage till lite mer njutningsbara som exempelvis hot stones- eller chokladmassage. Visserligen finns ändå grundprinciperna kvar från en traditionell massage men har något extra för att ge behag. Tänk då att kombinera två av livet goda – choklad och massage, det kan inget annat än bli lyckat!

Livsnjutare och chokladälskare

Det finns säkert de som älskar choklad och har drömt att om att få smeta in sig med härligheten. Nu för tiden är det fullt möjligt, för chokladmassage har funnits sedan några år tillbaka. Tidigare var det möjligt att få ansiktsmasker innehållande choklad eller att det var bra att äta choklad för att må bra. Faktum är att choklad, speciellt mörk choklad, innehåller många nyttiga saker och är nyttigt att äta. Mörk choklad är sprängfyllt med antioxidanter, vitaminer, flavanoler, mineraler och reseratol. Alla dessa ämnen är även bra för hyn och kroppen, samt gör att man håller sig ung och frisk.

Choklad

Skulle det inte vara nog, vet de flesta säkert om att choklad eggar kroppens egen endorfinproduktion. Endorfiner får människor att må bra. Dessutom förhöjer den lilla kakaobönan halten av seroin i kroppen och det blir lättare att koncentrera sig. En chokladmassage är en underbar behandling som inte bara skänker avslappning och ett lugn, utan också väcker en så kallad ”må-bra-känsla” i kroppen som är toppat med lyx. Att chokladmassagen doftar härligt gott är något man får på köpet och är ju aldrig fel.

Behandling

Själva chokladmassagen genomförs precis som all annan massage av en utbildad massageterapeut. Behandlingen genomförs i en rogivande miljö som har små ljuspunkter, tända ljus som doftar choklad och i bakgrunden spelas det en behagfull musik. Vid behandlingen används massageolja som har essenser från kakao. Oljan arbetas in i huden under tiden som kroppen masseras. I choklad essensen hittas alla de nyttigheter som chokladen har och självklart doftar det choklad. Efter en härlig behandling känner man sig lyckligare, varmare och fram för allt mer avslappnad jämfört med innan man la sig på massagebänken. Behandlingen tar omkring 60 minuter.

Att tänka på

Innan det är dags för chokladmassagen är det all idé att duscha eftersom det är bra att låta bli att göra inom den närmaste efteråt. Boka inte möten och andra måsten efter massagen. Det beror på att om behandlingen ska ha full effekt, är det mycket viktigt att oljan som har använts för massagen verkligen ska ha sin fulla verkan och få ”arbeta” klart. Därför är det bra om undviker att ta en dusch inom den närmaste tiden efteråt. För det är bara dumt att skölja bort alla nyttigheter och det kan vara trevligt att få dofta choklad en tid.

Inlagd i: Blogg