Det belgiska guldet – del 2

I Belgien hittar vi också chokladtillverkaren Zaabär ett företag som gjort sig känd för sina förtrollande smaker och dofter. Denna tillverkare använder de bästa råvaror man kan tänka sig för att skapa sina chokladkreationer, och med tanke på den internationella uppmärksamhet som Zaabär har fått så är det inga dåliga kreationer som kommer därifrån. Chokladen kryddas under tillverkningen med exotiska kryddor, örter, blommor och frukter för att lyckas få fram en rik och utsökt smak av den kända Belgiska chokladen.

En utsökt upplevelse

I varje tugga man tar kan man känna dessa unika smaker och varje bit får det att kännas som en liten flykt från det vardagliga livet. Med det sagt är det kanske inte så konstigt att detta namn gjort sig stort inom chokladens värld då det erbjuds i en stor mängd olika smaker där varje förpackning både är modern och klassisk, ett utseende som skiljer sig från mängden. För den som inte har testat denna choklad är det nästan ett måste att göra det.

Marys choklad

Men det är så klart inte den enda chokladen som lockar många köpare. Redan 1919 öppnade Mary Delluc en butik i Bryssel där hon började med sin chokladtillverkning. Hon tillverkade choklad från sina utsökta recept, recept med vilka hon bevisade sig vara en fantastisk chokladtillverkare som snabbt steg i popularitet. Med sina överlägsenhet och den höga kvalitén skapade hon ett arv som hjälpte henne att bli en tillverkare som står ut i chokladens värld.

En av fyra

Denna kvinna var den första som gav sig på den Belgiska chokladen med sikte satt på att förändra sättet som människor till en början använde denna söta upplevelse. Då hon började tillverka choklad sågs det som en typ av medicin, men hon ändrade snabbt på det så det blev en lyxvara istället. Mary fick 1942 den kungliga belgiska utmärkelsen från kung Leopold II, detta gör henne till en av de 4 chokladtillverkare i Belgien som fått denna utmärkelse och det är då inte en dålig siffra då det finns ungefär 2000 tillverkare av choklad i detta land.

Galler

Från staden Liége kommer chokladtillverkaren Jean Galler, en man som även han har fått äran att tillverka choklad till den kungliga familjen i Belgien. Denne man började sin karriär i en familjeägd konfektyr affär under 1930 talet, ett arbete som inspirerade en passion för tillverkningen av underbara efterrätter. Så vid 16 års åder började Galler sakta experimentera, han testade nya saker och byggde nya kreationer i choklad.

En dröm blir sann

För att utöka sina kunskaper om choklad så studerade han till en början i Basel, Schweiz, för att sedan fortsätta sin utbildning i Paris. Vid 21 års ålder tog han sedan tag i sin dröm, han öppnade då en egen choklad affär i Liége. En produkt som blivit väldigt populär bland hans skapelser är de choklad bars han säljer, dessa kan man köpa färdigpaketerade och de finns i hela 22 olika smaker. Detta visar hur kreativ denna man egentligen är och att idéer inte är hans svaga sida.

Inlagd i: Blogg