Kakao som drog

Vare sig man söker efter en present, en efterrätt eller godis så är choklad det självklara valet. En man som söker en present till sin flickvän vänder sig ofta till det självklara valet en ask choklad och blommor, det är även en perfekt gåva till den som har allt. Choklad är gott att använda till det mesta, den varma chokladen som serverades efter en kall vinterdag utomhus kommer alltid vara ett minne som dyker upp varje år. När man blev lite äldre och bakningen hägrade så var det kladdkaka som oftast var det man rörde ihop, ja än idag är kladdkakan en favorit som efterrätt.

Nya användningsområden

Men det finns ett nytt sätt att använda sig av choklad, förmodligen det sista sätt man skulle kunna tänka sig. På event så som Lucid I Berlin vad börjat sätta choklad på kartan som den allra populäraste drogen att snorta. Man kan på ravefester på båda sidor av Atlanten få choklad som en av de substanser de erbjuder under fester som inte serverar alkohol. Rå choklad kan fås I drinkar, som ett pulver att snorta eller en tablett att svälja. Enligt de som går på fester och klubbar är de positiva effekterna från kakao verkligen någonting annat.  Denna rå kakao fyller användare med en ström av glada endorfiner då det träder in I blodomloppet, dessutom hjälper magnesiumet till att slappna av musklerna. Enligt en studie visar att kakao dessutom innehåller flavanoler, vilket jag nämnde I förra artikeln, som förbättrar blodcirkulationen och den kognitiva förmågan.

Placebo eller inte?

Snorta kakao ger dock inga hallucigena effekter, någon nål behövs inte heller så risken att dela infektioner finns inte heller. Hela syftet med att snorta kakao är att förhöja upplevelsen man får av musiken och andra människor, saker som oftast blir något avtrubbade när man dricker alkohol. Effekterna man får kan dessutom vara en placebo effekt, kakao ger trots allt inte ens en tillräckligt bra effekt på sinnet för att man ska kunna kalla det  för en drog.

En vettig substans

Men eftersom chokladen innehåller så mycket positivt och  hälsosamt så är det bara en fördel att ta det. Man har tagit fram speciell utrustning för att göra det så lätt som möjligt att ta det. En sådan kan kosta upp till $50, det blir en del pengar I slutändan om trenden fortsätter. Detta är ändå ett bra val för dessa festivaler som vill hålla sig drogfria. På Lucids manifesto serverar de ingen alkohol, men de är absolut inte anti något.  Istället har man valt att låta lokala hantverkare och kulinära äventyrare servera olika hög vibrations mediciner så som rå kakao, super frukt smoothies, växtbaserade sammansättningar, vegansk mat och självklart mycket annat spännande. Även om ett sådant användande av mat låter helt galet så är det tusen gånger bättre att man experimenterar med sådant än med illegala substanser. Kan man få någon form av kick ur att snorta kakao så är jag helg klart en supporter av denna substans på rave och andra fester, choklad är ju trots allt bland det absolut godaste man kan äta.

Inlagd i: Blogg