Mumsig kladdkaka

Det är få bakverk som har en så hög status i Sverige som favoriten med kakao – kladdkakan. Kanske är det bara de andra stora favoriterna äppelpaj, kanelbulle och jordgubbstårta som är i närheten av kladdkakans popularitet. Framför allt går kladdkakan hem hos de lite yngre. Själv kommer jag ihåg när jag kom hem från en lång dag vid skolbänken och var riktigt sugen på något sött. Vad fanns alltid hemma? Jo ingredienserna till en kladdkaka. Kladdkaka är ett enkelt recept och går fort att baka. Och det blir alltid succé. En kladdkaka blir ju alltid lyckad. Ibland blir den lite extra kladdig, och ibland blir den lite extra fast – men den smakar alltid gott. Släng ihop en kladdkaka och släng dig i soffan. Vardagslyx. Ett bra tips är att komplettera ditt recept på kladdkaka med en skvätt kaffe. Kakao och kaffe passar bra ihop och lite kaffe i smeten lyfter smakerna till nya nivåer. Men det passar även utmärkt med en kopp kaffe till din färdigbakade kladdkaka. Detta tips lämpar sig extra väl om du dessutom är lite trött efter en lång dag i skolan. Du får du en liten extra kick som får dig att vakna till.

Många recept på mumsig kladdkaka

Nu för tiden behöver du inte köpa en kokbok för att hitta recept på kladdkaka. Nu för tiden finns en mängd olika bra recept på kladdkaka online. Många av dessa recept liknar varandra, men de flesta har någonting unikt som gör smaken unik. Vissa har mer smak, mer kakao, vissa är kladdigare än andra och vissa är sötare. Det finns många sätt att baka en bra kladdkaka, och lyckligtvis blir resultaten nästan alltid grymt gott oavsett vilket recept du väljer. Men här nedan ska jag ändå dela med mig utav mitt favoritrecept på just kladdkaka. Det här är en kladdkaka med mycket smak.

Många recept på mumsig kladdkaka

Mitt recept på kladdkaka

Till min bästa kladdkaka behöver du först springa till affären och införskaffa minst två dl socker, en dl sirap, två ägg, 175 gram smör, tre tsk vaniljsocker, och två dl vetemjöl. Och givetvis kakao. Cirka 1 och en halv dl kakao behövs till det här receptet. Det blir en smakrik kladdkaka som är fast och krispig, men ändå kladdig och fräsch. När du har alla ingredienserna till receptet redo börjar du med att sätta på ugnen. 200 grader brukar vara lagom. Sedan är det bara att blanda ihop alla ingredienser till en smet. Ta helst en stor behållare sig att du kan vispa runt ordentlig utan att oroa dig över att spilla ut. Börja med att hälla ner alla torrvaror i behållaren: socker, kakao, vaniljsocker och mjöl. Blanda sedan och fortsätt med att addera sirap och ägg. Därefter smälter du smöret i en liten kastrull. Det ska bli rinnande men inte koka. Häll sedan ner smöret i smeten och bland, blanda, blanda. Nu ska du få till en jämn och fin smet.

Mitt recept på kladdkaka

Sedan är smeten klar och redo att gräddas. Häll ut smeten i en ugnsform och stoppa in i ugnen. En kvart i ugnen brukar vara lagom, men du kan variera lite beroende på vilken konsistens du vill ha. Ta sedan ut kladdkakan ur ugnen och du är redo att slappa i soffan med smarrig kladdkaka.

Inlagd i: Blogg